4t PRIMÀRIA‎ > ‎Plàstica 4t‎ > ‎

EL MITE DE DAFNE i APOL·LO

23 de set. 2014, 1:32 publicada per Judith Armengol   [ actualitzat el 26 de set. 2014, 7:00 per Joan Ramon ]

EL MITE DE DAFNE I APOL·LO

Què és un mite????

La paraula ”mite” ve del grec, mythos (expressió, missatge, alguna cosa que es narra) Son narracions extraordinàries de fets extraordinaris. En forma semblant a un conte explica quelcom que no sabem del cert si ha passat o no.

En aquest cas, el mite de DAFNE I APOLO, explica que Dafne, filla del déu riu Peneu, va ser una nimfa dels boscos. Segons la mitologia grega, després que Apol·lo, el símbol de la bellesa masculina, es burlés de les fletxes d'Eros (el déu de l’amor), aquest va decidir venjar-se, i li va clavar una fletxa amb la punta d'or a Apol·lo perquè s'enamorés de Dafne, i a ella li va clavar una fletxa amb la punta de plom, perquè es tornés insensible a l'amor. Apol·lo, bojament enamorat de Dafne, no parava de perseguir-la, però ella el defugia. Quan Apol·lo estava a punt d'atrapar-la, Dafne li va implorar ajut al seu pare Peneu, i aquest la va convertir en un llorer. Apol·lo, trist i resignat, va decidir que, ja que no podia ser la seva esposa seria el seu arbre, i va convertir el llorer en el seu símbol, i des d'aleshores sempre porta una corona de llorer.

A partir d'aquesta història, a Grècia s'ha fet servir la corona de llorer com a símbol de la victòria. Actualment, aquesta corona encara es fa servir, per exemple, per coronar alguns guanyadors de les olimpíades.

Tot seguit teniu alguns enllaços per gaudir d’aquest mite!

 

APOL·LO I DAFNE

 

APOL·LO I DAFNE