4t PRIMÀRIA‎ > ‎

Plàstica 4t

LES NOSTRES CRIATURES METAMÒRFIQUES

17 d’oct. 2014, 7:59 publicada per Judith Armengol

4rt. Criatures metamòrfiques.

Estem avançant en la creació de les nostres criatures metamòrfiques... Voleu veure com treballem en el personatge, el nom, la història i els seus poders???? Dons no deixeu de mirar les fotos!

Per si no en teniem prou: RACONS INTERCLASSES!!!!

17 d’oct. 2014, 7:04 publicada per Judith Armengol

Racons interclasses

Com ja us hem explicat....encetem un projecte de Racons de Plàstica....i hem volgut fer-lo interclasses.

 

Aquest any les classes de plàstica d’infantil i primària s’imparteixen a dues aules comunicades per una porta. Hi ha moltes estones en que a ambdues classes hi ha nens i nenes de diferents cursos fent plàstica. Uns grups amb la Marta (P3 i P4) i uns grups amb la Judith (P5, 1er, 2n, 3er i 4rt). Quan aquests grups coincideixen comparteixen els racons! Grans i petits es troben i treballen junts aquests espais de descoberta i creativitat.

Tot un repte amb resultats molt gratificants i enriquidors!Primeres impressions dels Racons

17 d’oct. 2014, 6:41 publicada per Judith Armengol

PRIMER DIA!

VOLEU VEURE ELS RACONS DE PLÀSTICA EN FUNCIONAMENT????

 

Dons aquí teniu les fotos!! Gaudiu la primera fornada!! En pujarem més ben aviat!


NOU PROJECTE: Racons de Plàstica!

17 d’oct. 2014, 0:30 publicada per Judith Armengol


De ben segur que tots heu sentit parlar dels RACONS….però per asegurar que tothom sap de què parlem primer de tot els definirem:

Els racons son l´organització d’una part de l’horari de treball amb els alumnes, durant el qual es diversifiquen les propostes i es distribueixen en diferents espais que funcionen de manera simultània. Permet al mestre incidir en els alumnes que treballen alhora en cada racó per atendre de

manera personalitzada en funció de les necessitats de cadascun. D’aquesta manera s’assegura

respectar els diferents ritmes de treball i aprenentatge.

 

Què volem aconseguir amb aquests Racons???? Moltes coses!

Diversificar les propostes d’activitats i ajustar-les a les necessitats dels alumnes, adequar la intervenció del professor, atenent de forma individualitzada els diferents processos d’aprenentatge dels alumnes, potenciar la interacció entre els alumnes, i entre aquests i el professor….

Però sobretot: DIVERTIR-NOS i COMPARTIR UN ESPAI DE CREACIÓ I EXPERIMENTACIÓ!!!!

 

QUINS RACONS HI HAURÀ???

 

Hem dividit l’espai en tres RACONS:

 

  1. RACÓ DE PINTURA: On anirem trobant diferents propostes per treballar amb pintura: pinzell, esponja, pintura de dits, aquarel·la….
  2. RACÓ DE PAPER: On trobarem tot tipus de paper: Pinotxo, cel·lofana, seda, diari, revista, cartolina, cartró….per estripar, retallar, enganxar…
  3.  RACÓ DE MODELATGE: On trobarem tot tipus de estris i materials per modelar: fang, plastilina, paper maixé

 

Aquests espais tenen unes normes que caldrà respectar: nombre de nens, us del material.... però disposem de llibertat absoluta pel que fa al què fem i al que creem.

 

NOU PROJECTECriatures metamòrfiques

23 de set. 2014, 1:36 publicada per Judith Armengol   [ actualitzat el 29 de set. 2014, 1:17 per Joan Ramon ]

ÉSSERS MITOLÒGICS

Una CRIATURA METAMORFICA és un ésser humà (o algun altre tipus de criatura) que pot canviar de forma, generalment adoptant la forma d´un altre ésser viu (un altre persona o animal)

La metamorfosi és una paraula que ve del grec, μετα- (meta), que indica alteració i μορφή (morphè), forma. Es un procés pel qual un objecte o entitat canvia de forma.

A la natura hi ha metamorfosis com la de l´oruga en papallona o el cap gros en granota...i a la ficció hi ha moltes criatures metamòrfiques!!! L´home-llop, l´home-aranya, la dona-gat, el vampir, la sirena.... En coneixes més?????

RECORDEU!!!!
HEU DE PORTAR IMATGES DE CRIATURES METAMORFIQUES.

EL MITE DE DAFNE i APOL·LO

23 de set. 2014, 1:32 publicada per Judith Armengol   [ actualitzat el 26 de set. 2014, 7:00 per Joan Ramon ]

EL MITE DE DAFNE I APOL·LO

Què és un mite????

La paraula ”mite” ve del grec, mythos (expressió, missatge, alguna cosa que es narra) Son narracions extraordinàries de fets extraordinaris. En forma semblant a un conte explica quelcom que no sabem del cert si ha passat o no.

En aquest cas, el mite de DAFNE I APOLO, explica que Dafne, filla del déu riu Peneu, va ser una nimfa dels boscos. Segons la mitologia grega, després que Apol·lo, el símbol de la bellesa masculina, es burlés de les fletxes d'Eros (el déu de l’amor), aquest va decidir venjar-se, i li va clavar una fletxa amb la punta d'or a Apol·lo perquè s'enamorés de Dafne, i a ella li va clavar una fletxa amb la punta de plom, perquè es tornés insensible a l'amor. Apol·lo, bojament enamorat de Dafne, no parava de perseguir-la, però ella el defugia. Quan Apol·lo estava a punt d'atrapar-la, Dafne li va implorar ajut al seu pare Peneu, i aquest la va convertir en un llorer. Apol·lo, trist i resignat, va decidir que, ja que no podia ser la seva esposa seria el seu arbre, i va convertir el llorer en el seu símbol, i des d'aleshores sempre porta una corona de llorer.

A partir d'aquesta història, a Grècia s'ha fet servir la corona de llorer com a símbol de la victòria. Actualment, aquesta corona encara es fa servir, per exemple, per coronar alguns guanyadors de les olimpíades.

Tot seguit teniu alguns enllaços per gaudir d’aquest mite!

 

APOL·LO I DAFNE

 

APOL·LO I DAFNE


Comencem!

23 de set. 2014, 1:25 publicada per Judith Armengol   [ actualitzat el 26 de set. 2014, 6:56 per Joan Ramon ]

L’àrea d’Educació Visual i Plàstica pretén que l’alumne pugui fer seus aprenentatges que els permetin fer ús del llenguatge plàstic així com potenciar la capacitat de comunicar-se utilitzant diferents formes d’expressió. En aquesta àrea l’alumne podrà treballar tècniques diferents amb materials també diversos. Caldrà promoure la creativitat personal i ajudar a assolir els hàbits necessaris per elaborar produccions plàstiques de qualitat (polidesa, esforç, acabament i presentació acurada dels treballs,...).

1-7 of 7